IPhone 7 er her – og dette er mine tanker

Det viktigste først: dersom du skal kjøpe ny iPhone, er dette selvsagt et veldig godt kjøp. iPhone 7 har et bedre kamera, bedre fargegjengivelse, lengre batteritid, og den er vanntett. Men, mange av endringene og oppgraderingene er svært små, og det betyr at den betydelig rimeligere varianten iPhone 6S blir et veldig attraktivt alternativ til iPhone 7. De største ulempene med iPhone 7 er definitivt at den mangler tydelige, gode oppgraderinger fra tidligere versjoner, samt at designet er det samme som før. Dersom iPhone 7 hadde blitt lansert som iPhone 6S, hadde historien vært en annen, da vi er vant til minimale endringer når S-versjonen kommer ut. Jeg blir unektelig sittende igjen med følelsen at iPhone 7 ikke har så mange synlige forbedringer som jeg skulle ønske.

iPhone 7 mine tanker

Design

Som nevnt er iPhone 7 vanntett, så nå skulle den kunne overleve en tur i svømmebassenget når du er på sydentur. Hvor viktig denne oppgraderingen er for deg personlig, kan selvsagt bare du avgjøre. Det ytre designet er det samme som de foregående to årene, noe som er en skuffelse for noen. At hodetelefonkontakten er fjernet, har vært et tema til mye diskusjon. Dette er et modig trekk fra Apple. Men, for mange brukere er ikke dette så viktig, for andre er det lite praktisk. Dersom du vil benytte «vanlige» hodetelefoner må du altså benytte en adapter, og det er klart at svært mange bruker iPhonen til å se på filmer eller høre på musikk.

Skjerm

Den viktigste endringen på skjermen til nye iPhone 7 er lysstyrken og fargen, ellers er den identisk med tidligere versjon, det vil si at den samme størrelsen med sedvanlig 1334×750 oppløsning er det du får, noe som igjen betyr at dersom du holder den side om side med for eksempel Galaxy S7 Edge, vil du legge kunne legge merke til en mangel på skarphet. I det daglige vil du dog neppe merke noe i det hele tatt. Skjermen gir deg stort nok antall pixler til at du kan nyte filmer og sjekke internettsider og få et skarpt og klart nok bilde. Det er når det gjelder fargene, at iPhone 7 virkelig tar et steg framover. Skjermen er virkelig mer fargerik, med en rikhet, realisme og dybde som faktisk kan måle seg med en kinoopplevelse. Lysstyrken er også forbedret uten å være overveldende. Selvsagt går det også kjapt unna på skjermen, som vanlig.