En helgetur uten å reise for langt hjemmefra?

Det er ikke alltid vi har lyst til å reise veldig langt, enten det er fordi vi ikke har tid til det, eller ikke energi til det. Men, det betyr jo ikke at vi ikke vil oppleve noe helt spesielt, kanskje til og med eksotisk! Nedenfor følger tips til tre flotte reisemål som passer helt perfekt når du planlegger en helgetur fra Norge.

Mystiske Reykjavík

helgetur reise fra NorgeReykjavík er et vibrerende og spennede reisemål som har mye å by på. Enten du er på jakt etter avslapping, eller fart og moro, denne byen kan tilby deg begge deler. For sistnevnte, arrangeres det en rekke festivaler året rundt i Reykjavík. Nattelivet er også imponerende, med flere helt unike puber og barer. Hva med en særegen restaurantopplevelse? På vikingrestauranten Fjorugardurinn kan du spise som en helt ekte viking! For noe litt mindre stridslystent, ta en dukkert i en de mange varme kildene og unn deg en herlig spaopplevelse. Dette er en del av islandsk kultur, og også en grunn til å skjemme bort både kropp og sjel.

Kulinariske København

helgetur reise fra NorgeDen danske hovedstaden har mye å by på, selv for den mer kresne reisende. København må vel sies å være Nordens kulinariske hovedstad, og øverst på den danske stjernehimmelen troner restauranten Geranium som fikk hele tre Michelinstjerner i 2016. Noma er for øvrig kanskje mer berømt per i dag, selv om denne restauranten «bare» har to stjerner, men flere magasiner har kåret Noma til verdens beste restaurant de senere årene. Altså kan du spise på det som muligens er verdens aller beste restaurant ikke særlig langt fra Norge. Du kan velge mellom hele 13 Michelinrestauranter i København, som seg i mellom kan skryte av 15 stjerner. Men, dersom du er på jakt etter en unik gastronomisk opplevelse i København, er det svært viktig at du reserverer bord i god tid før helgeturen din. Noma har for eksempel flere måneders venteliste for å sikre seg et bord.

Shopping i Stockholm

Visste du at Stockholm er et mekka for deg som er opptatt av vintage mote? Sverige er, som resten av Skandinavia, svært glad i gjenbruk, så her er det mange skatter du kan jakte på! Det er mange butikker i Stockholm som selger brukte klær, i alle fall over femti, så utvalget er det ingenting å si på. Her kan du derfor finne alt mulig, også ekte klær fra så langt tilbake som 1800-tallet. Hvordan i all verden skal du finne fram, tenker du kanskje? Frykt ikke, de aller fleste bruktbutikkene ligger i den bohemske, vakre og hippe bydelen Södermalm. Butikkene er ofte lekre og pittoreske, de er en opplevelse i seg selv! Prøv for eksempel «Judits second hand» eller butikken med det herlige navnet «Uppåt väggarna». Når du blir sliten, har Stockholm også en mengde herlige kafeer der du kan «fika». Svenskene vet å by på herlige bakevarer og herlig atmosfære! Prøv for eksempel vakre «Flickorna Helin Voltaire», som garantert gir et pust i bakken fra all shoppingen.