De beste kredittkortene for reisende

Selvsagt er det slik at kredittkort bør brukes med forsiktighet, og i den senere tiden har det blitt publisert mange artikler om nordmenns uheldige bruk av kreditt, og om hvordan mange rett og slett bør klippe kredittkortet sitt i to. Når det er sagt, er det også slik at bruk av kredittkort ikke nødvendigvis er uheldig dersom du bruker det på riktig måte. Faktisk er det slik at for deg som reiser mye, kan et kredittkort være det aller beste reisefølget! Dette er fordi at i tillegg til å gi deg økonomisk frihet til å slå til på gode kjøp, er det mange kredittkort som gir deg som reisende mange fordeler. Øverst på denne listen troner utvilsomt at mange kredittkort gir deg reiseforsikring. Men, det er mange andre fordeler du kan oppnå ved bruk av kredittkort, inkludert ulike rabatter, bonuspoeng og avbestillingsforsikring.

Reiseforsikring og kredittkort

beste kredittkortene for reisende

Det er utvilsomt slik at listen over de som har angret på at de ikke har tegnet reiseforsikring er lang. Det er mye uventet som kan skje når du er på tur. Likevel er det mange som tar sjansen på å reise uten forsikring, men det kan bli dyrt! Da er det gode nyheter at dersom du betaler reisen din med kredittkort, inngår forsikringen helt gratis. Husk bare på at det kan være store forskjeller mellom hva de ulike kredittkortene dekker, så du må lese all infomasjonen nøye. Et godt valg kan være Bank Norwegian VISA. Med dette kortet kan du reise opp til 90 dager, og kortet dekker inntil fire reisende. Med Bank Norwegian VISA er det ingen begrensninger på hvor høye utgifter de dekker når det kommer til sykdom og ulykker. De dekker også reisen hjem dersom ulykken først er ute. Komplett Mastercard er et annet godt alternativ som også dekker det som er nevnt til nå. Begge kortene er også gratis å bruke, en annen stor fordel.

Mer spesifikke fordeler

Dersom du er på jakt etter et kredittkort som utmerker seg når det gjelder dekning av tapt reisegods, er det Gebyrfri Visa som er det aller beste kortet. Gebyrfri Visa dekker inntil 20.000 kroner per person, så dersom du reiser med mye verdier på deg, kan dette være verdt å vurdere. Nevnte Bank Norwegian VISA dekker for øvrig opp til 15.000 kroner, noe som vel er nok for de fleste. Kredittkort som SAS EuroBonus American Express Platinum er gode kort for deg som vil spare opp flybonuspoeng. Men, dette er kredittkort som det koster en del å eie grunnet avgifter, så dersom du ikke samler flybonuspoeng er ikke dette kredittkorttypene for deg. Dersom du reiser med mye kontanter, må du være oppmerksom på at ikke alle kredittkort dekker dette. Et godt alternativ er American Express Privat Gold som dekker tyveri av kontanter opp til hele 12.000 kroner. Vær for øvrig også obs på at selv om du har reiseforsikring, må du oftest ut med en mindre egenandel. Kun noen få kredittkort opererer helt uten egenandel, for eksempel Eurocard Gold.